Τα δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χρήματα και μπλοκ επιταγών του Δήμου Κέρκυρας άρπαξαν διαρρήκτες από το Μαράσλειο Μέγαρο τα ξημερώματα.

Οι υπάλληλοι του Ταμείου του Δήμου Κέρκυρας έκπληκτοι νωρίς το πρωί διαπίστωσαν την διάρρηξη και την αφαίρεση των δύο χρηματοκιβωτίων, ενός μεγάλου και ενός μικρότερου από τον χώρο του γραφείου τους.

Τα χρηματοκιβώτια περιείχαν περισσότερα από 20.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα καθώς και μπλοκ επιταγών του Δήμου Κέρκυρας. Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έδρασαν τα ξημερώματα, μπήκαν ανενόχλητοι από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου (επί της Μαρασλή), και στη συνέχεια αφαίρεσαν ανενόχλητοι τα χρηματοκιβώτια και τράπηκαν σε φυγή.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή μόλις το πρωί σήμερα, καθώς ο χώρος του Δημαρχείου δεν έχει συναγερμό, ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν τα κατατόπια και που φυλάσσονταν χρήματα.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής αμέσως έσπευσε να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ακύρωση των επιταγών, ενώ και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάκης Καρύδης κίνησε όλες τις διαδικασίες καταγραφής των αφαιρεθέντων.

Η Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας συνέλεξε αποτυπώματα (αν και σε ένα χώρο με πολλούς καθημερινά επισκέπτες η διαδικασία μάλλον δεν θα προσφέρει και πολλά) ενώ ήδη έχουν καταθέσει οι υπάλληλοι που εισήλθαν πρώτοι στο κτίριο, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για την εξιχνίαση της κλοπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook