Ένα gay φιλί στο αμερικανικό ναυτικό έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια στο facebook. H συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το ομοφυλόφιλο ζευγάρι στην σελίδα του facebook «Gay Marines Group» και έχει μέχρι στιγμής αποσπάσει 14.000 likes και πάνω από 3.000 σχόλια.

Η τρυφερή ιστορία έχει ως εξής: Μετά από μια αποστολή στο Αφγανιστάν που τους κράτησε μακριά για καιρό, ο λοχίας Μπράντον Μόργκαν επιστρέφει στη βάση των πεζοναυτών στο Κανιόχε της Χαβάης και, με φόντο την αστερόεσσα, χάνεται στην αγκαλιά του αγαπημένου του Ντάλαν Γουέλς. 

Ο νεαρός πεζοναύτης όπως είπε ο ίδιος αισθάνεται πολύ τυχερός αφού κατάφερε να επιζήσει στον πόλεμο μετά από ένα δυστύχημα με ελικόπτερο όπου έξι συνάδελφοί του σκοτώθηκαν. Μάλιστα καταλαβαίνοντας πόσο μικρή είναι η ζωή πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει τον έρωτά του. Η επίμαχη φωτογραφία συνοδεύτηκε και από μια κειμενολεζάντα στην εξηγεί το λόγο που προέβη σε αυτή την κίνηση.

«Σε όλους εκείνους που αντέδρασαν θετικά, ο σύντροφός μου κι εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε… Δεν προσπαθούσαμε να γίνουμε διάσημοι ή κάτι τέτοιο. Το κάναμε γιατί μετά από τέσσερα χρόνια γνωριμίας και τρεις αποστολές στο εξωτερικό, επιτέλους μπορέσαμε να πούμε ο ένας στον άλλο αυτό που νιώθουμε. Όσο για αυτούς που δείχνουν το μίσος τους, είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι από ποτέ και για όσους σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο τις δημόσιες διαχύσεις με τη στρατιωτική παραλλαγή…ήταν τελετή υποδοχής των στρατιωτών από το μέτωπο – αν οι λοχαγοί, ταγματάρχες και συνταγματάρχες που ήταν γύρω μας δεν νοιάζονται, τότε για ποιο λόγο θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας;»


Το ζευγάρι -που γνώρισε τα περίφημα 15 λεπτά της δημοσιότητας μίλησε για το θέμα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Χαβάης χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την σχέση του: «Είμαι εξαιρετικά ντροπαλό άτομο και ο μοναδικός λόγος που το κάναμε ήταν η σκέψη ότι αν αυτό μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού που βλέπει έναν πεζοναύτη να ζει ανοιχτά τη ζωή του χωρίς πρόβλημα, αν αυτό μπορεί να του δώσει κουράγιο, τότε αξίζει τον κόπο» και προσθέτει: «δεν παλέψαμε για να έχουμε περισσότερα ή καλύτερα δικαιώματα από τους άλλους. Παλέψαμε για να έχουμε ίσα δικαιώματα. Και τώρα τα έχουμε». Δείτε το βίντεο.


Aπό τη μεριά της, η εκπρόσωπος τύπου του σώματος των πεζοναυτών δήλωσε: «Είναι μια συνηθισμένη φωτογραφία υποδοχής ενός στρατιώτη από το μέτωπο».
http://www.protothema.gr/files/1/2012/02/29/gaygirlskiss.JPG

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός γνωρίζει κάτι αντίστοιχο καθώς το πρώτο δημόσιο gay φιλί δόθηκε από γυναίκες στη ναυτική βάση της Βιρτζίνιας, όπου μετά από ένα ταξίδι 80 ημερών, τα αποβατικά σκάφη έφθασαν στο «Oak Hill». Το φιλί αντάλλαξαν σε δημόσια θέα οι κυρίες Marissa Gaeta και Citlalic Snell οι οποίες από ότι φαίνεται άνοιξαν το δρόμο στην κατά άλλα συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ.

(protothema)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook