Σύμφωνα με νέα αρχαιολογικά ευρήματα, η Αμερική ανακαλύφθηκε από Ευρωπαίους κυνηγούς της Λίθινης Εποχής. Συγκεκριμένα, σε έξι τοποθεσίες στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, βρέθηκαν αρκετές δεκάδες λίθινων εργαλείων.

Ύστερα από εξονυχιστικές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι τα εργαλεία χρονολογούνται μεταξύ 19.000 και 26.000 ετών και ανήκουν σε Ευρωπαϊκές φυλές της εποχής.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των εργαλείων έφτασαν στην Αμερική 10.000 χρόνια πριν από τους προγόνους των Ινδιάνων που πιστεύεται ότι πάτησαν πρώτοι στο «Νέο Κόσμο».

Η εύρεση αυτών των εργαλείων σηματοδοτεί μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών.

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι θα προσθέσουν μια άλλη διάσταση στην κατανόηση της εξάπλωσης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Τρεις από τις περιοχές των ευρημάτων ανακαλύφθηκαν από τον αρχαιολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ, Darrin Lowery, ενώ άλλη μια ανακαλύφθηκε στη Πενσυλβανία και άλλη μια στη Βιρτζίνια.

Ψαράδες ανακάλυψαν λίθινα εργαλεία σε βυθό, 60 μίλια μακριά από την ακτή της Βιρτζίνια, μια περιοχή που κατά τους προϊστορικούς χρόνους ήταν ξηρά.

Οι καθηγητές, Dennis Stanford του Ινστιτούτου Smithsonian της Ουάσιγκτον και Bruce Bradley του Πανεπιστημίου του Έξετερ, ήταν οι δύο κορυφαίοι αρχαιολόγοι που ανέλυσαν τα ευρήματα.

Οι δύο καθηγητές ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν ταξίδι 1500 μιλίων πάνω στον παγωμένο Ατλαντικό, με αποτέλεσμα οι Δυτικοευρωπαίοι να είναι οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στην Αμερική, στο ζενίθ της Εποχής των Παγετώνων.

Περίπου τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια του Βορείου Ατλαντικού ήταν καλυμμένα με παχύ πάγο κατά τη διάρκεια της Εποχής των Παγετώνων. Η αναζήτηση των κυνηγών για πόρους διατροφής, στάθηκε ως αφορμή για τα υπερατλαντικά ταξίδια των Ευρωπαίων της Λίθινης Εποχής.

Με αφορμή τη πρόσφατη ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι στρέφονται τώρα σε νέες τοποθεσίες όπως το Μέρυλαντ, το Τεννεσί, ακόμη και το Τέξας, περιοχές, στις οποίες πιστεύουν ότι θα προσκομίσουν περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη Λίθινη Εποχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook