Βρετανοί επιστήμονες της BAE Systems Munitions συνεργάζονται σε μια απόμακρη στρατιωτική βάση για την ανάπτυξη των «τέλειων πυρομαχικών», χρησιμοποιώντας τα τελευταία τεχνολογικά μέσα.

Η εφημερίδα The Sun ήταν το πρώτο μέσο της χώρας που του επιτράπηκε η πρόσβαση στην ερημική βάση, στην οποία δοκιμάζονται σφαίρες που φτάνουν τη ταχύτατα των 3.700 χιλιομέτρων την ώρα, δέκα φορές τη ταχύτητα ενός αυτοκινήτου τύπου Formula 1! Η καταγραφή των στοιχείων έγινε με τη βοήθεια μιας εξαιρετικά γρήγορης κάμερας, της Photron fast-cam SA5.

Η συσκευή, αξίας 350.000 στερλίνες, κατασκευάστηκε φέτος και αποτελεί τη γρηγορότερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου. Καταγράφει ένα εκατομμύριο εικόνες το δευτερόλεπτο λειτουργώντας 500 φορές γρηγορότερα από τις φωτογραφικές συσκευές του Χόλυγουντ!

Οι ερευνητές δοκιμάζουν μια νέα γενιά πυρομαχικών, με σφαίρες φτιαγμένες από πλαστικό αντί για το κλασικό χάλκινο υλικό.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη όταν πρόκειται για πυρομαχικά. Οι ερευνητική μας ομάδα στοχεύει πάντα στη τελειότητα. Όταν ένας στρατιώτης χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του, αυτό πρέπει να λειτουργεί τέλεια», τονίζει στέλεχος της BAE Systems Munitions.

(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook