Επιστολή – απάντηση στον Γερμανό ομόλογό του έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προκειμένου να καθησυχάσει το γερμανικό κοινοβούλιο αναφορικά με την υπόθεση των εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν αρκετοί έλληνες πολιτικοί στο εξωτερικό εν μέσω της δραματικής οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, την περασμένη Τετάρτη έστειλε επιστολή προς τον κ. Πετσάλνικο στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τόσο στην γερμανική βουλή όσο και στην κοινωνία έχει δημιουργηθεί σύγχυση καθώς από την μια ψηφίζουν μέτρα στήριξης τα ελληνικής οικονομίας και από την άλλη πληροφορούνται ότι έλληνες πολιτικοί μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και παράλληλα ζητούσε συγκεκριμένα επιχειρήματα προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Πετσάλνικος ξεκαθάρισε στην επιστολή του ότι «Δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές οποίοι έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα» και διευκρινίζει ότι η υπόθεση «ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου» αφορά «σύζυγο βουλευτή ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν». Επιπροσθέτως, ο κ. Πετσάλνικος επισημαίνει ότι «εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα», υπενθυμίζει όμως « τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός» και  τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε με νόημα ότι η «σύγχυση» των Γερμανών δεν θα πτοήσει τις έρευνες που ήδη έχει ξεκινήσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και συμπλήρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν την παροχή εξουσιοδότησης των Ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ανοίξουν, αν χρειαστεί,  οι τραπεζικοί τους  λογαριασμοί  στην Ελβετία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook