Έως τις 20 Μαρτίου αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις οι 18 οικονομικοί επιθεωρητές, οι οποίοι φέρονται να διέγραψαν πρόστιμα από επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να χάσει το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι εν λόγω υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, έλαβαν κλήσεις για να απολογηθούν με την ιδιότητα του υπόπτου αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες από την εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική έρευνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από το τμήμα οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Από την έρευνα αυτή έχουν προκύψει – σύμφωνα με πληροφορίες – συγκλονιστικά στοιχεία για την δράση των «18».

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία επισκέπτονταν επιχειρήσεις, για τις οποίες γνώριζαν ότι είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο και εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, διενεργούσαν επανελέγχουςστις. Στη συνέχεια ως διά… μαγείας έσβησαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «18» καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με το νόμο 1608 του 1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. Για τέτοιου είδους αδικήματα, εφόσον οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, προβλέπεται ακόμη και η ποινή των ισοβίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων των εμπλεκομένων οικονομικών επιθεωρητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook