Μείωση 15% στις πιστώσεις των προϋπολογισμών όλων των υπουργείων, των Περιφερειακών Υπηρεσιών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό 2012.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο οι πιστώσεις των προϋπολογισμών όλων των υπουργείων, (πλην του υπουργείου Εθνικής Άμυνας), των Περιφερειακών Υπηρεσιών των Υπουργείων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για μετακινήσεις, λειτουργικές δαπάνες, προμήθειες αγαθών και διάφορες άλλες δαπάνες μειώνονται κατά 15%.

Για τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων η εγκύκλιος αναφέρει πως καθορίζονται ανά υπουργείο οι μειώσεις των πιστώσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και συγχρηματοδοτούμενων από πόρους της ΕΕ, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις επιταγές της νέάς δανειακής σύμβασης πριν την πρώτη εκταμίευση του νέου προγράμματος, η οποία προσδιορίζεται κοντά στις 20 Μαρτίου, η Κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει τα ακόλουθα μέτρα, μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού και άλλων νομικών πράξεων:

-Πρόσθετες περικοπές διαρθρωτικών δαπανών ύψους 325 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από μείωση των κύριων συντάξεων, μείωση του εισοδηματικού πλαφόν για χορήγηση επιδόματος πολυτέκνου στα 45.000 ευρώ, την επίσπευση της μείωσης κατά 10% των ειδικών μισθολογίων και από περικοπές επιχορηγήσεων διαφόρων υπουργείων.

– Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1,07 δισ. ευρώ το 2012

-Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

-Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ (ταμειακά και παραδόσεις).

-Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

-Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης, και της δαπάνης που σχετίζεται με την διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατ. ευρώ.

-Σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομεμακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευομένους από διάφορα Υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012 κατά τουλάχιστον 190 εκατ. ευρώ.

-Μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.

-Μειώσεις στις συντάξεις με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

-Τη δημοσίευση των Υπουργικών Αποφάσεων για την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος και την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου σε όλα τα σχετικά νομικά πρόσωπα και καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2011 και μετά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook