Ναι, το Λονδίνο είναι μια ακριβή πόλη. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα μία επίσκεψη εκεί να μην κοστίσει πολλά χρήματα. Ακολουθούν 5 τρόποι να το επιτύχει κανείς.

1. Μεταφορά από το αεροδρόμιο

\"http://www.londontoolkit.com/Images/southern_train.jpg\"Αν είστε τουλάχιστον 5 άτομα που ταξιδεύετε μαζί, για να πάτε από το αεροδρόμιο Gatwick μέχρι το κέντρο του Λονδίνου, καλύτερα να κλείσετε ένα ομαδικό εισιτήριο με το τρένο Southern. Θα πληρώσετε μόλις ₤5 ο καθένας (σε αντίθεση με τις ₤13 που είναι το άτομο κανονικά).

2. Ψώνια
Ακόμα και να μη διαθέτετε πολλά χρήματα, όταν κανείς πάει Λονδίνο είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι θα του δημιουργηθεί η επιθυμία να κάνει ορισμένα ψώνια. Αν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν, καλύτερα να πάτε μία βόλτα από τα πολυκαταστήματα Primark. Μπορεί να μη βρείτε μάρκες, αλλά σίγουρα θα ανακαλύψετε πολύ ωραία πράγματα σε απίστευτα χαμηλές τιμές, για παράδειγμα μπλούζες από ₤2 και παπούτσια με ₤8.

\"\"

3. Παμπ
Όπως ισχύει και με τα ψώνια, έτσι και Λονδίνο χωρίς παμπ, απλά δεν είναι Λονδίνο. Μία από τις πλέον ατμοσφαιρικές, αλλά και φθηνές παμπ είναι η John Snow (στη γωνία των δρόμων Broadwick και Lexington). Παλιό κτίριο, με ξύλινα τραπεζάκια, ζεστή ατμόσφαιρα, που έχει «κλέψει» κάτι από saloon. Εκεί το ένα pint μπύρας κάνει γύρω στα ₤2.50.

4. Φαγητό
Αν και το φαγητό σε πολλές παμπ είναι καταπληκτικό, θα σας προτείνουμε κάτι άλλο ( ίσως όχι τόσο φθηνό). Βurger στα O’Neill’s, είναι αλυσίδα, αλλά προτείνουμε αυτό στη Carnaby. Ειδικά το BBQ Burger ίσως και να είναι το καλύτερο που θα δοκιμάσετε ποτέ στη ζωή σας και κοστίζει ₤7. Όχι τόσο φθηνό, αλλά όχι και τόσο ακριβό.

\"\"

5. Βόλτα
Ωραία η Oxford Street για βόλτες, αλλά από το Camden Market πρέπει να πας ένα πρωί. Όλες οι φυλές του Λονδίνου είναι εκεί, μαζί με τα προϊόντα τους και φυσικά την κουλτούρα τους. Όταν θα είστε εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τις περεταίρω κινήσεις σας. Φαγητό από τα μικρά μαγαζάκια, μπύρα στο Elephant’s Head, βινύλια και t-shirts κλπ. Η επιλογή είναι δικιά σας.

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook