Το ηλεκτρικό όχημα παραγωγής, Zoe, παρουσίασε πρόσφατα η Renault που αποκαλύφθηκε σε αντιπροσώπους της γαλλική φίρμας στη Δανία.

Η έκδοση παραγωγής του νέου Zoe της Renault δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Zoe που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού το 2010, αποφεύγοντας βέβαια τα κραυγαλέα φουτουριστικά στοιχεία. Έχει ντυθεί με τη νέα «επιθετική» μάσκα της Renault, ενώ τα φωτιστικά του σώματα έχουν την συμβατική τεχνολογία και είναι τραβηγμένα προς το πλάι, προσφέροντας έτσι μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Όσον αφορά στην κίνηση του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, δεν μας έχει γίνει ακόμα γνωστή η απόδοσή του, ωστόσο οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, πετυχαίνοτας χαμηλό κέντρο βάρους. Η αυτονομία τους λέγεται ότι θα φτάνει έως τα 150 χιλιόμετρα. Οι διαστάσεις του είναι στα 4.000 χλστ. μήκος και το ύψος του φτάνει τα 1.600 χλστ. Τέλος το μεταξόνιό του δε θα φτάνει πάνω από τα 2.550 χλστ. Η τιμή του στη Δανία είναι από τα 22.000 ευρώ, χωρίς τις μπαταρίες, ενώ το επίσημο ντεμπούτο του θα είναι στη Γενεύη και η πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2012.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook