Οι οικότοποι των τίγρεων της Σουμάτρας στην Ινδονησία καταστρέφονται με ραγδαίους ρυθμούς για την παραγωγή συσκευασιών καταναλωτικών προϊόντων στη Δύση, σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο του econews, από την εκτεταμένη έρευνα της οργάνωσης προέκυψε ότι δέντρα του είδους Gonystylus στα τροπικά δάση της Ινδονησίας υλοτομούνται και αποστέλλονται σε εργοστάσια, όπου πολτοποιούνται και μετατρέπονται σε χαρτί.

Τα δέντρα του είδους Gonystylus φυτρώνουν σε βαλτώδη δάση τύρφης στην Ινδονησία, όπου ζουν οι εναπομείνασες αγέλες τίγρεων της Σουμάτρας.

Βάσει νόμου που ψηφίστηκε στην Ινδονησία το 2001, η υλοτομία των συγκεκριμένων δέντρων είναι παράνομη, καθώς περιλαμβάνονται στα είδη της χλωρίδας που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Η Greenpeace καταγγέλλει ότι η νομοθεσία παραβιάζεται συστηματικά και πως κορμοί δέντρων του είδους Gonystylus μεταφέρονται σε εργοστάσια χαρτοπολτού για την παραγωγή συσκευασιών.

Στο πλαίσιο μυστικής έρευνας, η οργάνωση διεξήγαγε εννιά δειγματοληψίες σε κορμούς δέντρων στις αποθήκες της εταιρείας χαρτοπολτού Asian Pulp and Paper, σε περίοδο ενός έτους.

Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, από τα 59 δείγματα, τα 46 προέρχονταν από δέντρα του είδους Gonystylus.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook