Δεύτερο ερώτημα κατατέθηκε, την Πέμπτη, στην ISDA για την Ελλάδα και ειδικότερα για το είναι πιστωτικό γεγονός η συμφωνία της κυβέρνησης με τους ιδιώτες ομολογιούχους για το PSI, ο νόμος για τις ρήτρες συλλογικής δράσης και η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 21 Φεβρουαρίου ότι οι ρήτρες μπορεί να χρησιμοποιηθούν μαζί με τη συμφωνία για το PSI ώστε να επιτευχθεί συμμετοχή στα επίπεδα που προβλεπόταν από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ISDA για να απαντηθεί το ερώτημα που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα και ειδικότερα για το αν η αναδρομική εισαγωγή της ρήτρας συλλογικής δράσης είναι πιστωτικό γεγονός (Restructuring Credit Event).

Το πιθανότερο είναι η απόφαση να ανακοινωθεί σήμερα.

Αν και η απάντηση στο σχετικό ερώτημα είναι πιθανό να είναι αρνητική, ωστόσο το ενδιαφέρον στα άλλα δύο ζητήματα που θίγονται σε αυτό το ερώτημα και αφορούν στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ, ύψους 56,5 δισ. ευρώ, με νέα ομόλογα τα οποία εξαιρούνται από το «κούρεμα», την ίδια ώρα που λέγεται ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook