Περίπου 200 ακτιβιστές του κινήματος «Occupy Wall Street» (Occupy Wall Street, OWS) έκαναν πορεία χθες στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της προσπάθειας να αρχίσουν ξανά οι κινητοποιήσεις του, που έχουν ατονήσει μετά το χειμώνα.

Οι διαδηλωτές, που παρακολουθούνταν στενά από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, αρχικά κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της γιγαντιαίας φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer και κατόπιν κινήθηκαν προς τα γραφεία της Bank of America, ενώ ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν παράλληλα σε 70 άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

«Δεν θέλουμε οι μεγάλες εταιρίες να διευθύνουν την δημοκρατία μας», είπε ένας από τους ακτιβιστές, ο Μάικλ Λεβίτιν.

Ο Γιόνι Μίλερ, 18 ετών, ο οποίος συμμετέχει στο κίνημα OWS αφότου ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, είπε ότι ήταν «αναπόφευκτο» πως αυτό θα αναζωπυρωνόταν ενόψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες το Νοέμβριο. «Δεν νομίζω ότι μπορείς να σκοτώσεις ένα κίνημα που είναι τόσο απαραίτητο», πρόσθεσε η νεαρή διαδηλώτρια Λία Φέντερ. «Το σύστημα πρέπει να αλλάξει».

Σύμφωνα με το OWS, κινητοποιήσεις έγιναν χθες στην Ατλάντα, στο Όστιν, στο Πίτσμπεργκ, στο Πόρτλαντ, στην Καλιφόρνια και στην Ουάσινγκτον. Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νότιο Μανχάταν σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα, ενώ περίπου 12 προσήχθησαν και ακολούθως απελευθερώθηκαν από την αστυνομία στο Ζουκότι Παρκ, την πλατεία που είχαν καταλάβει τα μέλη του πέρυσι.

Το OWS έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία την 17η Μαρτίου για την επέτειο των έξι μηνών από την ίδρυση του, είπε ο Μίλερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook