«Απογοητευτικό» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ τον απολογισμό της ελληνογερμανικής συνεργασίας στους τομείς της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ενώ κάλεσε την Ελλάδα να επιδεικνύει προθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία. Με τις δηλώσεις αυτές ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung την Τετάρτη και δίνεται συνέχεια στην κόντρα Ρέσλερ - Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Σλίενκαμπ, εκπρόσωπος του Φίλιπ Ρέσλερ, πρόσθεσε ότι «η γερμανική πρόταση [σ.σ. για την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις] γίνεται δεκτή με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, ενώ τυγχάνει προφανώς χαμηλής προτεραιότητας», κάλεσε δε την Αθήνα να επιδεικνύει προθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία και προανήγγειλε νέα πρόταση υποστήριξης, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες.

Ο ίδιος αρνήθηκε, ωστόσο, ότι η πρωτοβουλία του υπουργού του έχει αποτύχει. «Το ενδιάμεσο αποτέλεσμα θεωρείται από τη δική μας πλευρά φτωχό. Η γερμανική πλευρά, όμως, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια επόμενη πρόταση υποστήριξης για την Ελλάδα, η οποία θα αφορά την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα» σημείωσε. Αναφερόμενος δε στο επίπεδο των ξένων επενδύσεων, έκανε λόγο για σημείο κατώτερο του αναγκαίου.

Επιφυλακτική είναι, όμως, σύμφωνα με τον κ. Σλίενκαμπ, η ανταπόκριση της Ελλάδας και σε ό,τι αφορά τις γερμανικές προτάσεις για «συγκεκριμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες στους τομείς του προϋπολογισμού, της φορολογίας, της διοίκησης και της προώθησης εξαγωγών».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ