Συνάντηση με θέμα την  «Προώθηση της βιοποικιλότητας και της προστασίας της φύσης στην Περιφέρεια Κρήτης»  πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η/03/2012,  στο γραφείο του Δημάρχου  Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη.

Παραβρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κερούλης, ο ειδικός σύμβουλος κ. Σταύρος  Καναβάκης , ο κ. Νίκος Φαρσάρης από την Πολεοδομία, ο κ. Ματθαίος Φιλιππάκης από τη Δασική Υπηρεσία, η περιβαλλοντολόγος  του Δήμου κ. Μαρία Λαζαράκη, η κ. Σοφία Γεροντή , ο κ. Γιώργος Σαββιδάκης και ο κ. Γιώργος Μπαρμπούνης από την Τεχνική Υπηρεσία.

Οι παρεμβάσεις  για την προώθηση της βιοποικιλότητας  θα υλοποιηθούν σε προστατευόμενες περιοχές  και αφορούν δράσεις και έργα για την προστασία, τη διαχείριση, την πρόληψη, την ανάδειξη  αλλά και την αξιοποίηση των επιλεγμένων προστατευόμενων περιοχών.

Η υποβολή προτάσεων για την  περιοχή του υδροβιότοπου Αλμυρού ήταν το θέμα της σημερινής σύσκεψης  που αφορά τη Βιοποικιλότητα. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι οφείλουμε ως κοινωνία να προστατέψουμε ένα ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους  τοπίο που  κατ επανάληψη έχει υποστεί μεγάλη κακοποίηση.  Στόχος  μας είναι να διαχειριστούμε σωστά το χώρο αυτό και να γίνουν  παρεμβάσεις χωρίς να θιχτούν οι παρόδιοι ώστε να αναδειχθεί  και να προστατευθεί η υπάρχουσα έκταση.

Ο κ. Φιλιππάκης πρότεινε  να δημιουργηθεί ένα περιφερειακό μονοπάτι ξύλινο ή πετρόκτιστο το οποίο θα διασχίζει και θα  ενώνει τις παλιές πηγές, να βελτιωθεί αισθητικά η είσοδος του υδροβιότοπου και  να γίνουν  περιμετρικά αλλά και στον υπάρχοντα χώρο του παρκινγκ δενδροφυτεύσεις.

Αυτές οι μικρές παρεμβάσεις αποτελούν ουσιαστικά μια νέα αρχή,  ώστε σε πρώτη φάση να προστατεύσουμε  το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής και αναδείξουμε τη λειτουργικότητά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook