Πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 108.000 ευρώ, έτοιμα να διοχετευθούν στην αγορά της Σάμου, και άλλα χαρτονομίσματα, αξίας περίπου 890.000 ευρώ, που χρειάζονταν ωστόσο ειδική επεξεργασία πριν «κυκλοφορήσουν» στην ελληνική αγορά, είχε στις αποσκευές του ένας 26χρονος από την Νέα Γουινέα που αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ».

Ο 26χρονος συνελήφθη από τους άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους επιβάτες του πλοίου.

Οι λιμενικοί βρήκαν 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ, έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά και άλλα χαρτονομίσματα, αξίας περίπου 890.000 ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ, τα οποία όμως χρειάζονταν περεταίρω επεξεργασία πριν διοχετευτούν και αυτά στην ελληνική αγορά.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και ελέγχονται πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν Αστυνομία και Λιμενικό στον εντοπισμό του εργαστηρίου, όπου πιθανότατα ο αλλοδαπός και οι συνεργάτες του θα ετοίμαζαν τα υπόλοιπα πλαστά χαρτονομίσματα που είχε στις αποσκευές του την ώρα που συνελήφθη.