Μετά από καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα βγήκε στην αγορά το Pc των 25 δολαρίων ή αλλιώς Raspberry Pi, ο πιο οικονομικός υπολογιστής  που θα διατεθεί σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Raspberry Pi, ήταν προγραμματισμένο να μπει σε φάση παραγωγής έως το τέλος του 2011 και να διατεθεί στους πρώτους χρήστες τον Ιανουάριο του 2012, όμως οι συνεχείς έλεγχοι στους οποίους είχαν επιδοθεί οι κατασκευαστές του, δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα.

Το λειτουργικό του είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Linux, ενώ διαθέτει επεξεργαστή ARM11 στα 700MHz και 128 ή 256ΜΒ, μνήμη ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει ο χρήστης.

Οι υποδοχές που διαθέτει, είναι μία composite, μια HDMI, μία USB 2.0 και ένα slot για κάρτες μνήμης.

Ο κατασκευαστής του υποστηρίζει ότι μικροσκοπικό αυτό PC μπορεί να παίζει, χωρίς κανένα πρόβλημα, Full HD βίντεο, ενώ σε μέγεθος δεν είναι μεγαλύτερο από πιστωτική κάρτα.

Το οικονομικό αυτό Pc δημιουργήθηκε από ομάδα εθελοντών επιστημόνων και αναμένεται να διατεθεί κυρίως σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βρετανία.

Αρχικά, η παραγωγή του είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Βρετανία, όμως, λόγω υψηλού κόστους, τελικά είναι «made in China».

(nooz)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook