Οι δημοσιογράφοι Εντίτ Μπουβιέ και Γουίλιαμ Ντάνιελς, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν από Συρία αφού παρέμειναν παγιδευμένοι αρκετές ημέρες στην πόλη Χομς, βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο της Βηρυτού, ανακοίνωσε διπλωματική πηγή. Η Εντίτ Μπουβιέ, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και ο Γουίλιαμ Ντάνιελς \”βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Hοtel-Dieu de France στην Βηρυτό\”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

\”Η κατάσταση της υγείας της Εντίτ Μπουβιέ είναι σταθερή\”, πρόσθεσε ο διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αργότερα σήμερα οι δύο δημοσιογράφοι θα μεταφερθούν στη Γαλλία, αφού πρώτα οι γιατροί τους υποβάλλουν στις απαραίτητες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι είναι σε θέση να ταξιδέψουν. Χθες Πέμπτη, ο γάλλος πρόέδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε πως η Μπουβιέ κατάφερε να εγκαταλείψει την Συρία και κατευθύνεται στον Λίβανο.

Ο Σαρκοζί είπε πως επικοινώνησε μαζί της και πως είναι \”κουρασμένη, έχει υποφέρει πολύ, αλλά είναι ελεύθερη και σύντομα θα γίνει καλά\”. Η Γαλλίδα δημοσιογράφος, που εργάζεται στην εφημερίδα Le Figaro, τραυματίστηκε στο πόδι (κάταγμα μηριαίου) στις 22 Φεβρουαρίου σε βομβαρδισμό της πόλης Χομς που στοίχισε τη ζωή στην δημοσιογράφο των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και στον γάλλο φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ. Αλλοι δύο δημοσιογράφοι, ο Βρετανός Πολ Κονρόι και ο Ισπανός Χαβιέρ Εσπινόσα που είχαν επίσης παγιδευτεί στην πόλη Χομς κατάφεραν να διαφύγουν στο Λίβανο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook