Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος  παραχαρακτών που πλαστογραφούσαν  χαρτονομίσματα με «επαγγελματικό»  τρόπο και ετοιμάζονταν να  ρίξουν χιλιάδες από αυτά στην  ελληνική αγορά εν όψει του Πάσχα, βρέθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου με τη σύλληψη ενός 24χρονου από τη Νέα Γουινέα ο οποίος μετέφερε πλαστά αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ αλλά και «μήτρες» για την πλαστογράφηση.

Ο νεαρός αλλοδαπός που κατοικούσε παλαιότερα σε ένα σπίτι στο Βαθύ, συνελήφθη την στιγμή που αποβιβαζόταν από το πλοίο «Ιεράπετρα» και οι έρευνες στις αποσκευές του έφεραν στο φως 108.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά, αλλά και υδατογραφήματα σε δεσμίδες για την πλαστογράφηση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ συνολικής αξίας890.000 ευρώ!

Οι λιμενικοί που έχουν ζητήσει την βοήθεια και των αστυνομικών αρχών, ενημέρωσαν αμέσως τον εισαγγελέα Σάμου ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει εξονυχιστική έρευνα ώστε να εντοπιστεί το εργαστήριο των παραχαρακτών που, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται στο νησί. Ως τώρα έχουν προσαχθεί αρκετοί Έλληνες και αλλοδαποί που είχαν σχέσεις με τον Αφρικανό σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι συνεργοί του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook