Υπέρ του ορισμού Επιτρόπου για την Ελλάδα τάσσεται εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, και διερωτάται για ποιο λόγο αντιτίθεται η ελληνική πλευρά στην πρόταση αυτή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Ρέσλερ εκφράζει την επιθυμία του να δει έναν από τους 27 Ευρωπαίους Επιτρόπους να αναλαμβάνει αποκλειστικά το έργο της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει, ο εν λόγω «Επίτροπος για την ανοικοδόμηση» θα είχε «την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στη χώρα και θα συντόνιζε τις προτάσεις των κρατών μελών για βοήθεια.

Ο ίδιος τονίζει ότι αδυνατεί να καταλάβει για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά αντιτίθενται σε αυτή την πρότασηκαι προσθέτει με νόημα: «Μερικές φορές έχω την εντύπωση πως ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση των θυσιών που είναι απαραίτητες, αλλά οι ελληνικές ελίτ δεν θέλουν να απαρνηθούν τα προνόμιά τους».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να επαναλάβει την απογοήτευσή του για την απροθυμία -όπως επισημαίνει- της Ελλάδας να αποδεχθεί την προσφορά στήριξης από το Βερολίνο, διαμηνύοντας πως «τώρα είναι ακόμη σημαντικότερο να προθυμοποιηθεί επιτέλους η Ελλάδα για περισσότερη συνεργασία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook