Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «ΣΥΝΕΡΓΩ» και σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, συμμετέχει στην 12η Πανελλήνια Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, που πραγματοποιείται 2-5 Μαρτίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ‘ΣΥΝΕΡΓΩ’ το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – εξασφάλισε για κάθε μια από τις επιχειρήσεις – μέλη που δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή, δωρεάν περίπτερο 12 μ2.

Στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος αντίστοιχες επιχειρήσεις από τους Νομούς Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, εξασφάλισαν επίσης δωρεάν συμμετοχή στην έκθεση με την ίδια διαδικασία.

Στην έκθεση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν, μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΩ», εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Κροατία, τα Ενωμένα Αραβικό Εμιράτα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και την Ελλάδα που ασχολούνται με το εμπόριο Τροφίμων ποτών και τον εξοπλισμό μαζικής εστίασης, καθώς και δημοσιογράφοι από εξειδικευμένα περιοδικά.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 10:30 -21:00 Σάββατο & Κυριακή, 14:30 – 21:00 Δευτέρα.

Παράλληλα με την Έκθεση θα διεξαχθεί ο 8ος διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας και θα φιλοξενηθούν ποικίλες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Στη διάρκεια συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε (σήμερα 02 – 03 – 2012) στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του κλάδου τροφίμων και ποτών, ο οποίος στηρίζει άμεσα τους παραδοσιακούς ελληνικούς παραγωγικούς τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού και του εμπορίου.

Ο κ. Αλιφιεράκης τόνισε επίσης ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσπαθεί μέσω του Εκθεσιακού θεσμού να τονώσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων – μελών του ώστε ν’ αντεπεξέλθουν στον εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό και να ενισχύσουν τη θέση τους στις αγορές του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook