Καθαρός ορίζοντας, μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, είναι ο στόχος του δήμου Ρεθύμνου για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ στην παλιά πόλη, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης ενημερώθηκε από τα στελέχη της ΔΕΗ πως, εντός των επόμενων ημερών, θα παραδοθεί η μελέτη που θα αφορά την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ στην οδό Κουρμούλη, η μελέτη για την υπογειοποίηση των δικτύων της περιοχής από την οδό Δημοκρατίας μέχρι το Παλαιοντολογικό Μουσείου, θα παραδοθεί εντός 15 ημερών και πως από την ερχόμενη Κυριακή, 5 Μαρτίου ξεκινά το ξήλωμα των εναέριων δικτύων και των στύλων της ΔΕΗ στην Παλιά Πόλη.

Έως και το τέλος Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, τα δίκτυα που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη θα έχουν ξηλωθεί, οπότε τουρίστες, επισκέπτες και κάτοικοι του Ρεθύμνου θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν πιο καθαρό, από καλώδια ουρανό.

Το μεγαλύτερο μέρος της υπογειοποίησης, σύμφωνα και με τον κ. Μαρινάκη, θα εκτελεστεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα είτε στην εμπορική, είτε στην τουριστική δραστηριότητα.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook