Μέχρι σήμερα, θεωρούσαμε σχεδόν αποκλειστικό αντικείμενο ενός sommelier το κρασί ή το πολύ κάποιο εκλεκτό απόσταγμα. Πώς θα σας φαινόταν η εικόνα ενός ανθρώπου, ο οποίος εξετάζει το χρώμα, τη διαύγεια, ακόμη και τη «μύτη» σε ένα… τσάι;

Μπορεί για πολύ κόσμο το τσάι να αποτελεί καθημερινή απόλαυση, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, είναι μια ιδιαίτερα εξεζητημένη πρόταση όχι ροφήματος, αλλά… ποτού. Λογικό, αν κρίνει κανείς από τα προϊόντα της ιαπωνικής Royal Blue Tea Corp., η οποία διαθέτει μία γκάμα περισσότερων από 15 high end -όπως τα λέει χαρακτηριστικά- τσαγιών, που εμφιαλώνονται σε μπουκάλια κρασιού και η τιμή τους κυμαίνεται από 32 μέχρι… 1.860 ευρώ.
\"\"

Το περιεχόμενο των μπουκαλιών, αποτελεί το ακριβότερο τσάι της Ιαπωνίας, το περίφημο Tenryu (σημαίνει θεϊκός δράκος), το οποίο παράγεται στην ορεινή περιοχή της Shizuoka. Ενδεικτικό της σπανιότητας του συγκεκριμένου τσαγιού, είναι πως κάθε χρόνο, παράγονται μόλις 5 κιλά, τα οποία πωλούνται προς 17.700 ευρώ το κιλό. Αν μετά απ’ όλα αυτά, αναρωτιέστε ποιοι μπορεί να είναι οι πελάτες του συγκεκριμένου προϊόντος, η απάντηση είναι ορισμένα πανάκριβα εστιατόρια και μερικοί γαλαζοαίματοι του πλανήτη.

Όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, το τσάι συλλέγεται αποκλειστικά με το χέρι, ενώ η ομοιογένεια της καλλιέργειας, πραγματικά εντυπωσιάζει, ειδικά στην περίπτωση του Masataka Ota, που συνεχίζει την παράδοση εδώ και τέσσερις γενιές.

\"\"

\"\"

 

Real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook