Ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ενδεχόμενες νομικές συνέπειες για το ζεύγος Μπακογιάννη - Κούβελου λαμβάνει η υπόθεση με το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προς το εξωτερικό, καθώς, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, η συγκεκριμένη τραπεζική κίνηση, αλλά και ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατέληξε, δεν ήταν δηλωμένα στο σχετικό «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής και όπως δημοσιεύει το protothema.gr, κληθείς ο κ. Κούβελος από τους ελεγκτές να απαντήσει για την «παράλειψη», είπε ότι έγινε λάθος εκ παραδρομής και συμπλήρωσε ότι στο συγκεκριμένο λογαριασμό που διατηρείται σε τράπεζα του Λονδίνου είναι συνδικαιούχος ο γιος του.

Παρά ταύτα, η συγκεκριμένη εξέλιξη εκθέτει για ακόμα μια φόρα το ζεύγος Μπακογιάννη - Κούβελου και αυτό γιατί τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλούσε στη Βουλή για «επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστή μέχρι το 2009-2010, που δημοσιεύθηκε το πόθεν έσχες -δηλαδή και οι μετοχές του και τα πάντα...

Η δουλειά του κυρίου Νικολούδη είναι να ψάχνει το "βρώμικο" χρήμα. Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για γνωστοποιημένη επιχειρηματική δράση, δημοσιοποιημένη στα πόθεν έσχες…» όσο και ο κ. Κούβελος υποστήριζε ότι «τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια ΗΠΑ και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου… το ποσό αυτό ήταν μέρος μόνο των χρημάτων»

Νωρίς το απόγευμα ο κ.Ισίδωρος Κούβελος προέβη στην παρακάτω δήλωση :

«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης.

Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».

Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.

Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ’ αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών.
Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή
».