Το κάλεσμα από τον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές απεύθηνε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου χαρακτήρισε «γιορτης Δημοκρατίας» τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε πως «δεν φοβόμαστε την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη έχουν ισχυρό σύμμαχο. Δεν φοβόμαστε ούτε επεισόδια ούτε τραμπουκισμούς».

Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο ομόφωνα επαναβεβαίωσε την διεξαγωγή της εσωκομματικής διαδικασίας στις 18/3, όπως επίσης αποφάσισε μετά από παρέμβαση του προέδρου κ. Γιώργου Παπανδρέου την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Η Εθνική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί όπως δημοσιεύει το protothema.gr, στις 9-10 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ το Σάββατο το μεσημέρι, στις 10 Μαρτίου στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων.

Στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συμμετέχουν οι κ.κ. Καρχιμάκης, Ασκούνης, Κοππά, Ανδρουλάκης, Χαλάτση, Μίχας. Σαλαγιάννης, Σκύρα, Ανωμερίτης, Αντωνίου και Έξαρχος.

Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, προς το τέλος του σημερινού Πολιτικού Συμβουλίου συμμετείχε ο γενικός διευθυντής Ροβέρτος Σπυροπουλος. Ο κ. Σπυρόπουλος πρωτύτερα είχε
συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο και με τον διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σκορδά. Γι’ αυτή τη συνάντηση ενημέρωσε για το θέμα της Τροπολογίας που στόχος είναι να έρθει στη Βουλή την Τρίτη για εκταμίευση των κομματικών χρημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη η επόμενη δόση προς το ΠΑΣΟΚ είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν τέθηκε θέμα Καρχιμάκη και ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε πως «η εξ αγχιστείας συγγενικές σχέσεις δεν μπορούν να ενοχοποιούνται ή να ποινικοποιούνται. Έχουμε συνείδηση της ευθύνης των θεσμικών προσώπων».

Επιπλέον το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ απαριθμεί 377 μέλη και έτσι ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να συγκεντρώσει 94 υπογραφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook