Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επετράπη στην αυτοκινητοπομπή της ιδίας και της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου να εισέλθει στην περιοχή Μπάμπα Αμρ της Χομς, στη Συρία, όπου ήλπιζε να μπορέσει να διανείμει βοήθεια και να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών.

"Δεν επετράπη στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου να εισέλθουν σήμερα στην περιοχή Μπάμπα Αμρ της Χομς", δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Τζέικομπ Κέλενμπεργκερ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.
"Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια εδώ και εβδομάδες να μην έχουν λάβει ακόμη καμία υποστήριξη.
Θα μείνουμε στη Χομς απόψε ελπίζοντας να μπούμε στην Μπάμπα Αμρ σύντομα.

Επιπροσθέτως, πολλές οικογένειες έχουν φύγει από τη Μπάμπα Αμρ και θα τις βοηθήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε", προσθέτει.
Οι συριακές αρχές έδωσαν χθες "το πράσινο φως" για την είσοδο σήμερα της αυτοκινητοπομπής των δύο οργανώσεων στη Μπάμπα Αμρ, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται τι εμπόδισε την έναρξη της ανθρωπιστικής επιχείρησης.