Θέμα στο Βρετανικό BBC αλλά και στο  Reuters έγινε η ομηρία στο εργοστάσιο παραγωγής κάδων στην Κομοτηνή.

Ο τίτλος του  BBC είναι \”Gunman injures two after factory lay-offs in Greece\” (Ένας οπλισμένος που απολύθηκε από εργοστάσιο στην Ελλάδα, τραυματίζει δύο), \”ένας οπλισμένος άνδρας που έχασε την δουλειά του, τραυμάτισε δύο άτομα και κρατούσε ομήρους δύο άλλους.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ οι δύο υπάλληλοι που κρατά ως όμηρους ο δράστης εργάζονται ως οδηγοί στο εργοστάσιο. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το εργοστάσιο.\”

\"\"
 

Επίσης υπογραμμίζει ότι ο άνεργος 61χρονος άνδρας, απολύθηκε από το εργοστάσιο πριν από οκτώ μήνες, ενώ η εταιρεία Helesi (Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων), σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόσφατα απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 300 υπαλλήλους που είχε, λόγω της ύφεσης στην Ελλάδα.

Το Reuters από την πλευρά του είχε ένα άρθρο με τίτλο \”Greek man shoots two, takes hostages over layoff\” (Ένας Έλληνας πυροβολεί δύο και κρατά και ομήρους) στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ο άνδρας αυτός το έκανε σαν διαμαρτυρία επειδή έχασε την δουλειά του.

\"\"

\”Οι Έλληνες ζουν σε μία ολοένα και αυξανόμενη απελπισία την ώρα που η κυβέρνηση κόβει από παντού για να σώσει την χώρα από την κρίση χρέους…\” σημειώνεται ενώ γίνεται αναφορά και στα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας όπου κάηκαν κτήρια και λεηλατήθηκαν καταστήματα…

(news247)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook