Μετά από ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και διακινητές λαθρομεταναστών, δύο διακινητές νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες, όταν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRΟΝΤΕX εντόπισαν βάρκα προερχόμενη από την Τουρκία που επιχειρούσε να αποβιβάσει στην ελληνική όχθη του Έβρου ποταμού ομάδα λαθρομεταναστών.

Όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν τους επιβαίνοντες στη βάρκα να παραδοθούν, δέχθηκαν συνεχόμενα πυρά με πιστόλι που είχαν οι διακινητές.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με συνέπεια να τραυματισθούν δύο διακινητές, ενώ ο τρίτος διέφυγε κολυμπώντας προς την τουρκική όχθη και αναζητείται.

Πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας και έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία ανήκουν σε κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου και έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Ο πρώτος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύμα στο δεξί χέρι και πόδι και ο δεύτερος με τραύμα στο δεξί χέρι.

Συνελήφθησαν επίσης 25 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι 19 είναι από το Μπαγκλαντές και έξι από το Πακιστάν.

Οι δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται πως αυτό είναι από τον περασμένο Μάιο το τρίτο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ αλλοδαπών διακινητών και Ελλήνων αστυνομικών στην ίδια περιοχή του Έβρου.