Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε  τη διαθεσιμότητα της Consumer Preview έκδοσης των Windows 8 – τον επόμενο μεγάλο σταθμό του Λειτουργικού Συστήματος με την ονομασία Windows.

Η νέα αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» από το Διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview. Η Consumer Preview έκδοση των Windows 8 προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία δοκιμής του πιο δημοφιλούς Λειτουργικού Συστήματος στον κόσμο και είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος καταναλωτών και ενδιαφερομένων από κάθε άλλη φορά, σε συνέχεια της αρχικής έκδοσης Windows 8 Developer Preview που είχε διατεθεί στο τέλος του περασμένου έτους. Την Developer Preview έχουν ήδη «κατεβάσει» παραπάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες.

«Με τα Windows 8, σχεδιάσαμε από την αρχή τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους και εστιάσαμε στο να κάνουμε τα πάντα να φαίνονται σαν μια φυσική προέκταση του μηχανήματος, είτε ο χρήστης χρησιμοποιεί Windows 8 tablet, laptop, είτε συσκευή τύπου all-in-one», σημείωσε ο Steven Sinofsky, Πρόεδρος του τμήματος «Windows» και «Windows Live», της Microsoft.

\"\"

Σε εκδήλωση για την Windows 8 Consumer Preview έκδοση στη Βαρκελώνη, στην οποία παρευρέθηκαν συνεργάτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, η εταιρία μοιράστηκε ορισμένες σημαντικές νέες αναβαθμίσεις:

• Μεγάλο εύρος αλλαγών και βελτιώσεων. Από την έκδοση «Developer Preview» του περασμένου Σεπτεμβρίου, σχεδιασμένη για να αποτελέσει μια προεπισκόπηση της πλατφόρμας προγραμματισμού, τα Windows 8 βελτιώθηκαν σε κάθε διάσταση. Από την ολοκλήρωση της εμπειρίας του χρήστη σε επίπεδο αφής, πληκτρολογίου και ποντικιού μέχρι τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας προγραμματισμού, η νέα έκδοση «Consumer Preview» έχει βελτιωμένη απόδοση, ποιότητα και αξιοπιστία σε κάθε επιμέρους υποσύστημα. Με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όλων των δυνατοτήτων των Windows 8.

• Windows Store με νέες εφαρμογές. Με τη Consumer Preview έκδοση των Windows 8, εγκαινιάζεται η δοκιμαστική (beta) λειτουργία του Windows Store, το οποίο διαθέτει πλήθος νέων «Metro style εφαρμογών», ανεπτυγμένες τόσο από ανεξάρτητους developers, όσο και από τη Microsoft. Κατά τη διάρκεια του Consumer Preview, οι εν λόγω εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή χωρίς κανένα κόστος για τους χρήστες. Το Windows Store θα προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις, ενώ τα Windows 8 δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών και των ρυθμίσεων σε διαφορετικά PC, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό και τη δοκιμή νέων εφαρμογών πιο εύκολη. Παράλληλα, τα Windows 8 προσφέρουν στους developers περισσότερες ευκαιρίες από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

\"\"

• Σύνδεση στο cloud μέσω ενός Windows PC και Windows Phone 7. Η Windows 8 Consumer Preview έκδοση προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο ψηφιακό του υλικό μέσω των υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μέσω μιας προαιρετικής εγγραφής σε λογαριασμό της Microsoft, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα επισκόπησης όλων των ρυθμίσεων, η χρήση αποθηκευτικού χώρου στο cloud, η επικοινωνία μέσω email, ημερολογίου και επαφών, καθώς και η σύνδεση σε πολλές υπηρεσίες. Η σύνδεση με το cloud είναι εφικτή μέσω των Windows PCs και των κινητών με Windows Phone 7.

\"\"

• Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Η εμπειρία πλοήγησης στο Internet εξασφαλίζεται με τον Internet Explorer 10. Το πρόγραμμα – πλοηγός Διαδικτύου (browser) έχει σχεδιαστεί από την αρχή, προκειμένου να παρέχει μια νέα εμπειρία ειδικά για συσκευές με Windows 8. Προσφέρει ένα περιβάλλον εκτεινόμενο από άκρη σε άκρη της οθόνης, εστιάζοντας έτσι λιγότερο στον καθεαυτό browser και περισσότερο στο ίδιο το Διαδίκτυο. Με εύκολη και άμεση ροή, ο Internet Explorer είναι hardware-accelerated (υποβοηθούμενος περαιτέρω από το τσιπ γραφικών) , προκειμένου να επιτρέπει υψηλές αποδόσεις στο Internet.

\"\"

• Προεπισκόπηση νέων δυνατοτήτων hardware. Στην εκδήλωση, η Microsoft επίσης παρουσίασε τη δυνατότητα των Windows 8 να τρέχουν σε μεγάλο εύρος συσκευών τόσο με κεντρικά τσιπ αρχιτεκτονικής «x86», πάνω στην οποία βασίζεται η πλειοψηφία των καταναλωτικών PC, όσο και με τσιπ αρχιτεκτονικής τύπου «ARM» όπως αυτά που διαθέτουν οι τα φορητά gadget, σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Το hardware θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένους προγραμματιστές για δοκιμή.

\"\"

Η έκδοση Consumer Preview των Windows 8 θα είναι διαθέσιμη διεθνώς προς «κατέβασμα» για κάθε ενδιαφερόμενο, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και απλοποιημένα κινέζικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook