\"\"

Στο μυαλό όλων μας η Jaguar είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με έννοιες όπως η πολυτέλεια, το κύρος, αρχοντιά, μεγαλοπρέπεια, ποιότητα, λάμψη κλπ. Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν, είναι πρόκληση να βλέπεις μια στέισον βάγκον έκδοση της βρετανικής φίρμας.

Κι όμως, είναι γεγονός. Η Jaguar XF Sportbrake Estate θα κάνει επίσημα ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την προσεχή εβδομάδα. Πρόκειται για την στέισον βάγκον του luxury sedan ΧF αι θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση σε μια αγορά όπου κυριαρχούν οι Mercedes E Class, BMW 5 και Audi A6.

\"\"
 

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις από πλευράς κινητήρα. Η κορυφαία έκδοση θα είναι αυτή με τον 3.0 λίτρων 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης η απόδοση του οποίου φθάνει τους 236 ίππους. Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η δεύτερη λύση είναι ένας κινητήρας 2.2 λίτρων ντίζελ. Η κίνηση μεταφέρεται και στις δύο περιπτώσεις στους πίσω τροχούς.

Από σχεδιαστικής πλευράς, το αυτοκίνητο είναι ίδιο με την σεντάν έκδοση μέχρι την μεσαία κολόνα. Από εκεί και πίσω έχει επανασχεδιασθεί ώστε η εικόνα του να είναι ελκυστική. Ο χώρος αποσκευών είναι 550 λίτρα (1.675 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα), ενώ το βάρος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 70 κιλά. 

\"\"
 

Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 550 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φτάσει έως και τα 1.675 λίτρα.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2012.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook