«Απέναντι στο ψευτοδίλημα νεοφιλελευθερισμός ή κομμουνισμός, ο ΛΑΟΣ καταθέτει τη δική του πρόταση που στηρίζεται στις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού» τόνισε ο
Γ.Καρατζαφέρης μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος, η οποία εξέλεξε τον Αστ.Ροντούλη στη θέση του γραμματέα.

Ο κ. Ροντούλης εξελέγη ομόφωνα, δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα για τη θέση που μέχρι τώρα κατείχε ο Αδώνις Γεωργιάδης, έτσι δεν στήθηκαν κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στην εισήγησή του επιτέθηκε εκ νέου στην Ανγκελα Μέρκελ και τους Ευρωπαίους για την πολιτική τους έναντι της Ελλάδας, εξήγησε τη θέση του απέναντι στο Μνημόνιο, και χαρακτήρισε ως αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν είμαι σίγουρος αν αυτός που ζητά εκλογές το εννοεί πραγματικά».

Έθεσε, πάντως, σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό και επανέλαβε την πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ζήτησε περίοδο χάριτος πέντε ετών απο τους δανειστές και αποπληρωμή του χρέους με καταβολή 10 δισ. ευρώ ετησίως με επιτόκιο 1%, όπως της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας.

Το ποσόν αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, θα συγκεντρώνεται μόνον απο την αξιοποίηση των ενεργεακών κοιτασμάτων, για τα οποία, όπως είπε, έχουν κατατεθεί ήδη πολλές προτάσεις.

Επιτέθηκε στους Μ.Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη που προσχώρησαν στη ΝΔ τους κυρίους Βορίδη, κάνοντας λόγο για «Ιούδες, Εφιάλτες και Βρούτους».

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook