Για την απόλυσή του με απόφαση του ΑΣΕΠ από το Δήμο Χανίων, όπου εργάζονταν τους τελευταίους δυόμιση μήνες ενημερώθηκε έκπληκτος ένας 49χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο παιδιών από τα Χανιά.

Ο 49χρονος που εξασκούσε για 32 χρόνια το επάγγελμα του τεχνίτη - πλακά το 2010 έμεινε άνεργος ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που έπληξε και τον κατασκευαστικό κλάδο, ειδικά στην Κρήτη.

Προς στιγμή η τύχη φάνηκε να του χαμογελά καθώς στο τέλος του 2011 ο Δήμος προκήρυξε μια θέση τεχνίτη πλακά στην οποία ο 49χρονος ανταποκρίθηκε.

Κατέθεσε τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για τη διεκδίκηση της θέσης και με τα μόρια που συγκέντρωσε προσελήφθη προσωρινά από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, μέχρι και την τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ που διενεργεί αυτεπάγγελτους έλεγχους.

Και ενώ ήδη εργάζονταν στο δήμο του την Τρίτη του ανακοινώθηκε ότι το ΑΣΕΠ ακύρωσε την πρόσληψή του καθώς τα χαρτιά που κατέθεσε δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της προκήρυξης.

Τι είχε συμβεί όμως;

Μεταξύ των εγγράφων που απαιτούνταν για την κάλυψη της θέσης ο κάθε ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχει εργαστεί ως τεχνίτης πλακάς στο παρελθόν.

Ο 49χρονος προσκόμισε το έγγραφο του ΙΚΑ με τα 3500 ένσημα που έχει ως επαγγελματίας τεχνίτης εδώ και 32 χρόνια και το οποίο αποδείκνυε πέρα από κάθε αμφιβολία την εργασιακή του εμπειρία για τη ζητούμενη θέση, ωστόσο από το φάκελό του απουσίαζε και η υπεύθυνη δήλωση του ιδίου.

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή το ΑΣΕΠ τηρώντας το γράμμα του νόμου και εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα οδήγησε στην απόλυση τον 49χρονο που αποδεδειγμένα διέθετε τα απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της θέσης.

Η απόφαση του ΑΣΕΠ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο κεφάλι του 49χρονου αλλά και ολόκληρης της οικογένειας του που για άλλη μια φορά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας.

Ο 49χρονος κατέθεσε ήδη αίτηση θεραπείας ώστε να επανεξεταστεί η υπόθεσή του ενώ είναι αποφασισμένος όπως δήλωσε στο Flashnews.gr να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του ΑΣΕΠ.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη