Σύμβολο του σεξ, ηθοποιός, μητέρα και θιασάρχης πια! Με μιαν ανάσα μπορεί να ξεδιπλώσει τη μισή ζωή της. Κλισέ ή όχι, η Βάνα Μπάρμπα είναι η μοναδική περίπτωση στην ελληνική showbiz, που δεν την ένοιαξε ποτέ να αποδείξει ότι είναι καλή ηθοποιός, σέξι γυναίκα, καλή μητέρα. H εμμονή της να έχει άποψη, να διαφέρει, να είναι ελεύθερη, να ζει όπως εκείνη θέλει, της έκλεινε πόρτες αλλά της άνοιγε ορίζοντες.

Η Βάνα Μπάρμπα απαντά…
.
– Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο μύθος «Βάνα Μπάρμπα»;

Μύθος είναι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι. Η πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι, αυτό που φαίνεται. Ένας άνθρωπος που αγωνίζεται, που δεν μπορεί να πει κάτι όταν δεν το πιστεύει, που δεν του αρέσει το μέτριο και που προσπαθεί να έχει αγάπη για όλον τον κόσμο.

– Χρόνια τώρα έχετε «βολευτεί» πίσω από τη μανιέρα του συμβόλου του σεξ. Ισχύει;

Ναι, έβγαλα χρήματα από αυτό, υπήρξα από αυτό, ήταν ο λόγος ύπαρξής μου. Η εικόνα μου ήταν ο λόγος που υπήρξα και υπάρχω. Αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα, δεν γέμισε ποτέ η καρδιά μου. Το χάρηκα και είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό που έζησα. Δεν ήθελα να είμαι το sex symbol αλλά μια γυναίκα ποθητή. Μεγαλώνοντας ήθελα να σπάσω αυτό το «κέλυφος», γγια να βγει από μέσα κάτι άλλο. Αυτό ακόμη δεν το έχω κάνει και είμαι έτοιμη τώρα πια! Ακόμη με αποκαλούν έτσι… Αμαρτία είναι πια, γεράσαμε και ακόμη αυτό μου λένε!

– Είστε σταρ;

Με την έννοια ότι σταρ είναι αυτός που λάμπει, δεν το γνωρίζω. Με την έννοια ότι σταρ είναι αυτός που η ζωή του άφορα πιο πολύ από τη δουλειά του, σαφώς και είμαι. Η ζωή μου ενδιαφέρει τον κόσμο περισσότερο απ’ οτιδήποτε και αν κάνω επαγγελματικά. Όταν η ζωή σου πουλάει περισσότερο από την ύπαρξή σου και οτιδήποτε άλλο, αυτό κουβαλάει ένα «σταριλίκι»!

– Ένα καλό «κρεβάτι» ανοίγει μια πόρτα;

Την κλείνει. Μπορεί να ανοίξει για λίγο, αλλά στην ουσία την κλείνει. Την καριέρα τη χτίζουν τα «όχι» και όχι τα «ναι»…

– Η τηλεόραση τι προσφέρει στον ηθοποιό;
Χρήματα και δημοτικότητα, τίποτε άλλο.
.
– Θα συμμετείχατε σε ένα μουσικοχορευτικό ριάλιτι;

Ναι, θα συμμετείχα, γιατί θα μπορούσα να έχω ανάγκη οικονομική, μπορεί να ήθελα να πάρω ένα μεροκάματο έξτρα, δεν είναι μικρός αυτός ο λόγος, είναι ανάγκη επιβίωσης πια…

– Η κρίση έχει χτυπήσει και τη δική σας πόρτα; Τι περικοπές έχετε κάνει;

Την αναπνοή μας, το σαπούνι μας, το νερό που κάνουμε μπάνιο, τα πάντα…

– Έχετε φάει πολλές «τράκες» στη ζωή σας; Προσωπικές, επαγγελματικές, οικονομικές;

Είναι γεμάτη η ζωή μου από «τράκες», είναι τόσα τα τρακαρίσματα, που δεν θα με πάρει κανένα συνεργείο πια (γελάει)!

– Ο κόσμος ενδιαφέρεται για έρωτες και χωρισμούς. Είστε ερωτευμένη;

Όχι, έχω πολλά χρόνια να ερωτευτώ!

– Γυναίκες σάς φλέρταραν ποτέ;

Με αγάπησαν κιόλας, δεν με φλέρταραν μόνο, με αγάπησαν όσο και οι άνδρες! Πάντα το είχα αυτό στη ζωή μου, το βίωνα καθημερινά. Υπήρχαν κάποιες σχέσεις που με ακολουθούσαν για πολλά χρονιά, όχι λίγα, τις ευγνωμονώ και τις αγαπάω. Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι η αγάπη τους δεν ήταν φιλική, αλλά βαθιά ερωτική…

– Θα κάνατε έναν νέο γάμο;

Μπορεί. Δεν ξέρεις ποτέ. Αν και είμαι εναντίον του γάμου, φύσει και θέσει. Πριν φύγω από τη ζωή θέλω να τα έχω κάνει όλα.

espressonews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook