Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:31 τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των χερσονήσων της Σιθωνίας και του Άθω, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 109 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Σημειώνεται πως στις 14 Φεβρουαρίου είχε καταγραφεί στον ίδιο χώρο σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η σεισμολόγος, Αναστασία Κυρατζή, το φαινόμενο παρακολουθείται και μέχρι στιγμής εξελίσσεται κανονικά. «Τα επόμενα 24ωρα θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Υπάρχουν οι αναμενόμενοι μετασεισμοί στην περιοχή της Χαλκιδικής, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ, όμως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό», δήλωσε η κ. Κυρατζή.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για προσεισμό.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι στη σεισμική ζώνη του Βορείου Αιγαίου, που βρίσκεται στο λεγόμενο τόξο της Ανατολίας, το τελευταίο διάστημα υπάρχει δραστηριότητα που εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook