Σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι, στην Βασιλική του Σαν Πετρόνιο στην Πιάτσα Γκράντε θα γίνει η κηδεία του Lucio Dalla. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα επίσημου πένθους για την Μπολόνια, την γενέτειρα του μεγάλου τραγουδοποιού, που σήμερα λέει το τελευταίο αντίο στο διάσημο τέκνο της, ανήμερα των γενεθλίων του.

Ήδη από χθες , περισσότεροι από 40 χιλιάδες πολίτες έχουν συρρεύσει στο δημαρχιακό μέγαρο όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του Dalla , προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο τραγουδιστή . Αρκετοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνοδεύσουν τον καλλιτέχνη στην τελευταία του κατοικία και η Πιάτσα Γκράντε είναι ασφυκτικά γεμάτη από τους θαυμαστές του «τροβαδούρου της αγάπης» .

\"\"

Ηλικιωμένοι και νέοι, Ιταλοί και μετανάστες, με ένα τριαντάφυλλο ή ένα μικρό σημείωμα στο χέρι, περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, για να αποχαιρετήσουν, ο καθ\’ ένας με τον δικό του τρόπο, τον ερμηνευτή του «Καρούζο», του « La Felicita» και «4.3.1943» και τόσων άλλων κομματιών.

\"\"

Αν και απο χθες, οι δρόμοι της πόλης γύρω από την Πιάτσα Ματζιόρε, την μεγαλύτερη πλατεία της Μπολώνια όπου βρίσκεται το δημαρχείο, έχουν πλημμυρίσει από τις νότες των τραγουδιών του Dalla, η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας , Cei, αποφάσισε η σημερινή , θρησκευτική τελετή, αποφασίσθηκε να μην συνοδευθεί από τα μουσικά κομμάτια του μεγάλου τραγουδοποιού.

\"\"

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασε στο ίντερνετ ένας θαυμαστής του Lucio, o κόσμος στέκεται βουβός έξω από το Δημαρχείο. Μια φωτογραφία του διάσημου καλλιτέχνη αποχαιρετά τον Dalla με την απλή επιγραφή \”Αντίο Λούτσιο\” και η μελωδία του Carouso με την φωνή του , γεμίζει την ατμόσφαιρα.

Η εκκλησία του Σαν Πετρόνιο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια, την Πιάτσα Γκράντε, που αποτελεί και τον τίτλο ενός από τα γνωστότερα τραγούδια του Lucio Dalla.

\"\"

\"\"

Ανάμεσα στο πλήθος που άφησε ένα λουλούδι για τον Lucio Dalla και ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ο γιος του Μπεττίνο Κράξι, Βιττόριο, τραγουδιστές όπως οι Τζοβανόττι, Σαμουέλε Μπερσάνι και Ορνέλλα Βανόνι.

\"\"

Ο Lucio Dalla αποτέλεσε έναν από τους πλέον μεγάλους τραγουδιστές και καλλιτέχνες της Ιταλίας που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήρθε το 1986 όταν συνέθεσε το Caruso που κέρδισε διεθνή αποδοχή και διασκευάστηκε από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.


Όταν το ερμήνευσε ο Luciano Pavarotti πούλησε πάνω από 9 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ περιλαμβανόταν και στο πρώτο διεθνές άλμπουμ του Andrea Bocelli «Romanza», που πούλησε 16 εκατ. αντίγραφα παγκοσμίως.

\"\"

Το τραγούδι ήταν ένας φόρος τιμής από τον Lucio Dalla στον μεγάλο τενόρο της όπερας, Enrico Caruso.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook