Ανάγκη νέου πακέτου διάσωσης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα εκτιμούν πως θα υπάρξει το 2015 η τρόικα.

Το νέο πακέτο διάσωσης, όπως σημειώνει το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, θα το έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια μεταξύ του 2015 και του 2020.

Δεδομένης της πιο πρόσφατης έκθεσης της τρόικας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, το περιοδικό σημειώνει ότι δεν είναι εγγυημένο πως η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές το 2015 και να αντλήσει κεφάλαια.

Η συγκεκριμένη αναφορά της τρόικας, όπως επισημαίνει το Der Spiegel, διεγράφη από την έκθεση εξαιτίας των πιέσεων που ασκούσε η κυβέρνηση της τρόικας.

Η Ευρωζώνη ενέκρινε μόλις ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εξαρτάται από τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Μπορεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, να εξασφάλισε την υποστήριξη για το δεύτερο αυτό πακέτο προς την Ελλάδα, αλλά, όπως τονίζεται, υπήρχαν πολλοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.

Σχόλια μάλιστα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί τρίτου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα προκάλεσαν σάλο στον κεντροδεξιό συνασπισμό της Άγκελας Μέρκελ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook