Ούτε αυτή τη φορά ήρθε η νίκη για τον Α.Ο. Χανιά, η οποία… αγνοείται μέσα στο 2012, αφού το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με τη Γλυφάδα, στα Περιβόλια.

Η χανιώτικη ομάδα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με μόλις 9 βαθμούς στο… σακούλι της, που θα ήταν περισσότεροι αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο ίσως εμφανίστηκε ο πιο παθιασμένος ΑΟΧ της φετινής χρονιάς, με τους παίκτες να δείχνουν αποφασισμένοι για τη νίκη και να δημιουργούν αρκετούς κινδύνους στην περιοχή του Χώνου.

Στο 10\’ το σουτ του Μποχώνη κόντραρε στον Στρατάκη και κατέληξε κόρνερ, όπου από την εκτέλεσή του προέκυψε ακόμα ένα για τους γηπεδούχους στο 11\’. Ο Ανωγειανάκης το εκτέλεσε, ο Σελινιωτάκης πήρε πιο ψηλά από όλους την κεφαλιά με τον Χώνο να αποκρούει και από την… αναμπουμπούλα στην περιοχή ο Μπρατσιάνι \”χρίστηκε\” σκόρερ, ενω στη φάση βρέθηκε και ο Πυθαρούλης.

Η καλή εικόνα του ΑΟΧ συνεχίστηκε με τον Χώνο να προλαβαίνει και να σώζει μπροστά από τον Φάμπιο μετά την μπαλιά του Ανωγειανάκη (24\’), ενώ ένα λεπτό μετά οι \”μπλε\” έφτασαν μία… ανάσα από το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Μπρατσιάνι από σέντρα του Φάμπιο κατέληξε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 29\’ χάθηκε ακόμα πιο \”κραυγαλέα\” ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, με τον Νούνο να \”αδειάζει\” ένα αντίπαλο αλλά μόνος απέναντι από τον Χώνο να πλασάρει άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Γλυφάδα από την άλλη απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις και με τον Ταραλίδη, που είχε εκτέλεση φάουλ στο 36\’ που κατέληξε άουτ και νέα εκτέλεση στο 39\’ που απομάκρυνε με γροθιές ο Καλογεράκης.

Η τρίτη εκτέλεση ήταν και… φαρμακερή, αφού στο 41\’ με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έγινε το 1-1, με τις διαμαρτυρίες πάντως να είναι πολλές προς το πρόσωπο του διαιτητή Μάγειρα, για τον καταλογισμό του φάουλ, αφού η χανιώτικη ομάδα υποστηρίζει ότι το φάουλ ήταν υπέρ της και όχι εις βάρος της.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να κάνουν τα παράπονά τους στο ρέφερι από την Εύβοια, ο οποίος αποτέλεσε \”κόκκινο πανί\” για την κερκίδα, μαζί με τον Ταραλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του ΑΟΧ δεν μπόρεσαν να βγάλουν το ίδιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο και παρότι είχαν την πρωτοβουλία των φάσεων δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Χώνο.

Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ από ένα σημείο και μετά έδειχναν να \”βολεύονται\” με το \”Χ\” κάνοντας κάποιες καθυστερήσεις.

Στο 50\’ η κεφαλιά του Βουρβαχάκη ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Χώνου μετά το φάουλ του Μπακάκη, ενώ η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 70\’, με τον Μπακάκη να γυρίζει στον Πλουσή, που πάσαρε στον Φάμπιο, ο οποίος δύο φορές με σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού αρχικά απέκρουσε ο Παραράς και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ από τη δεύτερη προσπάθεια του Πορτογάλου φορ. Η τελευταία ευκαιρία ήταν και η καλύτερη για τους γηπεδούχους με τον Μπρατσιάνι στο 92\’ να πασάρει στο Νούνο που με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστεριού δοκαριού.

Η αθηναϊκή ομάδα απείλησε στο 68\’ με του σουτ-άουτ του Βασιλόγιαννη, ενώ στο 75\’ ο Ταραλίδης σούταρε απελπιστικά άουτ έπειτα από γύρισμα του Τριανταφύλλου,

Πολλά παράπονα έχει ο Α.Ο. Χανιά από το διαιτητή Μάγειρα (Ράζος-Πάγκαλος).

Α.Ο. Χανιά (Γιάννης Πετράκης): Καλογεράκης, Μπακάκης, Μποχώνης, Βουρβαχάκης, Σελινιωτάκης, Πυθαρούλης, Καμπλιώνης (82\’ Βαρουξάκης), Μπρατσιάνι, Νούνο Μορέιρα, Ανωγειανάκης (68\’ Πλουσής), Φάμπιο Μορέιρα.

Γλυφάδα (Μουράτ Σεροπιάν): Χώνος, Παπαδήμας, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης, Κολοτούρος, Παραράς, Τσιάτσιος (83\’ Κόκκαλης), Ταραλίδης, Στρατάκης, Ανδρίκος(89\’ Αγκιρίμπα), Τριανταφύλλου (92\’ Λερογιάννης).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook