Με έναν διαιτητή όπου υπερπροστάτευσε τον Ολυμπιακό οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από το Ηράκλειο κερδίζοντας με 0-2 τον ΟΦΗ και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ με 0-2 σκαρφάλωσαν μετά από αρκετό καιρό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο και έχασε αρκετές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ κάτι που το πέτυχε τελικά στο τέλος του πρώτου μέρους όταν στο 45΄ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ο Χολέβας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη.

Νωρίτερα ο εξαιρετικός και σήμερα τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε αποτρέψει το γκολ στο 14΄ σε πλασέ του Αμπντούν και στο 43΄σε κοντινή κεφαλιά του Τοροσίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και αποφασισμένος να γυρίσει το ματς όμως ο δαιμόνιος Αμπντούν που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Καζίμ έκανε το 0-2 για τον Ολυμπιακό στο 54΄.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παππάς έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Παπουλή μέσα στην περιοχή από τον Τοροσίδη δίνοντας κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ για πέναλτι.

Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο του αγώνα ανήκε στον ΟΦΗ που είχε την μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ στο 65΄ όταν το σουτ του Ζόρντι Λόπεζ βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι και στη συνέχεια την πλάτη του Ούγγρου τερματοφύλακα για να καταλήξει σε κόρνερ.

Στο 77΄ ο Παππάς διέκοψε το ματς καθώς έπεσαν κάποιοι καφέδες στον επόπτη Βασιλειάδη αλλά και τον Καζίμ που έκανε πρώτα όμως χειρονομία στην εξέδρα την οποία δεν είδε ο διαιτητής του αγώνα που θα έπρεπε να αποβάλει τον Τούρκο από το ματς.

Στο 87΄ ο Παππάς αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στον ΟΦΗ όταν ο Παπουλής σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Μέλμπεργκ αλλά ο διαιτητής από την Αθήνα έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Μετά το τέλος του αγώνα μικρή μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών του ΟΦΗ πέταξαν καπνογόνα και καφέδες στον αγωνιστικό χώρο αλλά μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας το επεισόδιο έλαβε τέλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δεν κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμό λόγω της ανοησίας κάποιων οπαδών του.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (71’ λ.τ. Γαλανόπουλος), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Παπουλής (79’ Μπόντορ), Σίσιτς, Καμπάνταης (71’ Ζορμπάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα (76’ Μοντέστο), Αμπντούν (88’ Φουστέρ), Καζίμ, Μιραλάς (85’ Μαρκάνο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook