Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Εργοτέλης την Κυριακή στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πλέον επτά στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα αν δεν θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει, με τον Μπαντή που έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Αστέρα στο πρωτάθλημα, να περνά ένα σχετικά εύκολο απόγευμα.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, με τον Σάκη Τσιώλη να επιλέγει τον Ναβάρο αντί του Ροτζέριο, ενώ ο Νίκος Καραγεωργίου «χώρεσε» στην ενδεκάδα Μπούντιμιρ, Λεάλ και Κατσικοκέρη. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό με πολλές σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, φτάνοντας πιο εύκολα στα καρέ των Κρητικών, χωρίς να απειλήσουν την εστία του Πίρσον. Ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ την μπάλα στην κατοχή του και δεν έδειχνε απειλητικός.

Στο 32’ οι Αρκάδες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, καθώς ο Χουανίτο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ναβάρο με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον για το 1-0. Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να αντιδράσει ως το τέλος του ημιχρόνου, ενώ ούτε ο Αστέρας δημιούργησε κάποια αξιοπρόσεκτη ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι παιζόταν αρχικά στον χώρο του κέντρου, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον διαιτητή να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Οι Αρκάδες είχαν καλύτερη κυκλοφορία και στο 57’ έφτασαν στην επίτευξη δεύτερου γκολ.

Ο Σολάκης έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πίρσον απέκρουσε ασθενώς και ο Ράγιος από κοντά έκανε το 2-0. Λίγα λεπτά πριν ο Νίκος Καραγεωργίου είχε ρίξει στο παιχνίδι τους Κουτσιανικούλη και Ολίσε, ωστόσο δεν άλλαξαν κάτι στην εικόνα του Εργοτέλη. Ο Αστέρας συνέχισε την πίεση και στο 71’ σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ. Ο Ράγιος από θέση αριστερά στον χώρο του κέντρου έβγαλε μεγάλη μπαλιά για τον Ναβάρο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με εκπληκτικό τρόπο τελείωσε τη φάση για το 3-0.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τον Αστέρα να απειλεί και για τέταρτο γκολ με τους Φορμίκα και Περόνε, ενώ ο Εργοτέλης μπαίνει πλέον σε περιπέτειες.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (65’ Ροτζέριο), Σολάκης (74’ Περόνε), Ράγιος, Ναβάρο (75’ Φορμίκα).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Λεάλ (72’ Καρέλης), Μπούντιμιρ, Μπέτο (53’ Ολίσε), Γιαλούσης, Κατσικοκέρης (53’ Κουτσιανικούλης), Τζούνιορ, Δάρλας, Φραγκουλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook