Για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, κάνει λόγο ο διευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ, Νίκος Βαβουράκης.

Ο διευθυντής, σύμφωνα με την εφημερίδα \”Ρεθυμνιώτικα Νέα\”, καταγγέλλει ότι ιδιώτες γιατροί γράφουν ανεξέλεγκτα συνταγές φαρμάκων και παραπέμπουν αναιτιολόγητα ασθενείς σε περιττές εξετάσεις. Έπειτα με την επέμβαση των ελεγκτών ιατρών η αγωγή προς τους ασθενείς, τα φάρμακα και οι εξετάσεις, περιορίζονται.

Το γεγονός αυτό προκαλεί όμως και την ανησυχία των ίδιων των ασθενών καθώς οι μισοί γιατροί τους συστήνουν αγωγή (ιδιώτες που υπερ-συνταγογραφούν) την οποία οι υπόλοιποι (ελεγκτές ιατροί του ΙΚΑ) μεταβάλλουν.

 «Οι ελεγκτές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί ο κάθε γιατρός να γράφει ό,τι θέλει και να στέλνει τους ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα να κάνουν μαγνητικές τομογραφίες και άλλες πανάκριβες εξετάσεις. Υπάρχει εγκύκλιος που αναφέρει ότι οι εξετάσεις υψηλού κόστους πρέπει απαραίτητα να ελέγχονται προτού εγκριθούν» αναφέρει ο κ. Βαβουράκης.

Η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, έχοντας προφανώς εντοπίσει παρόμοια κρούσματα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, προσανατολίζεται να θέσει περιορισμούς και να ορίσει από την 1η Μαρτίου πλαφόν στους συμβεβλημένους γιατρούς που προέρχονται από τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, όσον αφορά την συνταγογράφηση και τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook