Κλειστές θα είναι σήμερα οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες σε Χανιά και Ρέθυμνο λόγω της έντασης που επικρατεί μετά την σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη της προισταμένης της ΔΟΥ Χανίων με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.

Το πρωί με απόφαση του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Χανίων Ρεθύμνης συνεκλήθει έκτακτη γενική συνέλευση και στην συνέχεια 4ωρη στάση εργασίας προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε παράσταση στα δικαστήρια, όπου στην 1μμ θα γίνει η δίκη της εφόρου.

Όλα ξεκίνησαν, την προηγούμενη εβδομάδα όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων – προφανώς λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων - ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη βεβαιωμένων ποινών.

Όμως η προισταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την αντίστοιχη έλλειψη υπαλλήλων.

Το αποτέλεσμα ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής, να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.

Η δίκη της ορίστηκε για σήμερα, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνης κ. Μιχάλη Δασκαλάκη, αφενός η έφορος , βάση των νόμων, δεν είναι υποχρεωμένη να στείλει υπαλλήλους σε άλλη υπηρεσία και αφετέρου τονίζει πως «οι ελλείψεις εφοριακών υπαλλήλων είναι τεράστιες και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.

Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προισταμένη της εφορίας».

Επιπλέον σε σχετική ανακοίνωση του Ε.Κ.Χ και του Νομ. Τμήμ. της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

"Σε μια εποχή που η απαγόρευση προσλήψεων στο δημόσιο, αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται, δημιουργεί αποψίλωση των υπηρεσιών, είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εργαζόμενοι προκειμένου οι κατεξοχήν υπεύθυνοι να αποσείουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινής γνώμης.

Είναι τουλάχιστον ύποπτο τη στιγμή που η κοινωνία αξιώνει από την πολιτεία να πατάξει τη φοροδιαφυγή και επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες και όχι τα συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, να επιχειρείται η αποδυνάμωση της οικονομικής εφορίας Χανίων.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να συμμετέχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα 5/3/2012 και ώρα 1μ.μ στα Δικαστήρια.”