Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε την Τρίτη ο βαρύτονος Τζον Μοδινός, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, στο «Βιουγιουκλάκειο Νοσηλευτικό Ίδρυμα» του Αιγάλεω.

Ο βαρύτονος είχε διδάξει τραγούδι στη Ζυρίχη και στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ενώ είχε διατελέσει την τριετία 1980-83 καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής.

Ο Τζον Μοδινός είχε εμφανιστεί σε μεγάλα θέατρα του κόσμου και έχει τραγουδήσει δίπλα στους Λουτσιάνο Παβαρόττι, Πλάσιντο Ντομίνγκο, Μονσερά Καμπαγέ κ.ά..

O πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, του είχε απονείμει τον Mεγαλόσταυρο του Φοίνικα για την προσφορά του στη μουσική και την πατρίδα.

Η κηδεία του Τζον Μοδινού θα γίνει στην Κύπρο.

Τη βαθιά της θλίψη για τον χαμό ενός πολύτιμου συνεργάτη της, που επί χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του για το καλό του Ιδρύματος, εξέφρασε η διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ανακοίνωση για το θάνατό του εξέδωσε και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Τζον Μοδινού. \”Καλλιτέχνης αφοσιωμένος στο λυρικό τραγούδι, συνέδεσε το όνομά του με το Λυρικό Θέατρο και προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Εθνική Λυρική Σκηνή, που τόσο αγαπούσε, ως διευθυντής. Ο Τζον Μοδινός με τη διεθνή του καλλιτεχνική διαδρομή που διήρκησε περίπου μισό αιώνα πορεύτηκε επαγγελματικά με βάση τις επιταγές της Τέχνης που τόσο λάτρεψε.\”, ανέφερε το υπουργείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook