Στις θέσεις της Ενωτικής Μαχητικής Αποκορωνιώτικης Ανεξάρτητης Κίνησης για την διαχείριση των υδατικών πόρων και την βιωσιμότητα των δήμων, αναφέρεται ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

\” Οι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν αφεθεί, από το κράτος, στην τύχη τους με τα αξεπέραστα οικονομικά βάρη που έχουν επωμιστεί. Είναι ζήτημα χρόνου ποιοι από τους Δήμους θα επιβιώσουν οικονομικά και ποιοι θα «χρεοκοπήσουν».

Δήμοι που έχουν εντός των ορίων τους «πλουτοπαραγωγικές πηγές» είτε αυτές λέγονται «ωραίες παραλίες», «φυσικά τοπία απείρου κάλλους», «αρχαιότητες και μνημεία», «ήλιο και θάλασσα», «υδάτινο πλούτο», κ.λ.π., έχουν πιθανότητες οικονομικής επιβίωσης και ανάπτυξης εάν όμως οι ίδιοι οι Δήμοι θα έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται τα του οίκου τους.

Θα σταθούμε στην Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων και σε όσους Δήμους έχουν το προνόμιο να δέχονται τις απορροές των ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ, μιας και μεγάλες ποσότητες νερού κυλούν σε υπόγεια και επιφανειακά ρέματα και σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανεκμετάλλευτα και καταλήγουν στην θάλασσα..

Η Περιφέρεια Κρήτης ήδη επεξεργάζεται διαχειριστικό σχέδιο για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της Κρήτης και με δεδομένη την συγχώνευση ΟΑΔΥΚ & ΟΑΝΑΚ και την φημολογούμενη απορρόφηση τους από την υπό σύσταση εταιρεία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», οι Δήμοι θα πρέπει να επεξεργαστούν την δική τους πρόταση για να την γνωστοποιήσουν στην Περιφέρεια με απώτερο σκοπό, ο κάθε Δήμος να έχει την αποκλειστική διαχείριση του υδάτινου πλούτου του.
Ο Δήμος που δεν θα έχει την δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του, θα είναι καταδικασμένος στην υπανάπτυξη και οικονομική κατάρρευση.

Καθίσταται σαφές και αυτονόητο ότι οι οικονομικοί πόροι που θα προκύψουν από την διαχείριση των νερών από τους Δήμους παρέχει ευελιξία δημιουργικών αναπτυξιακών κινήσεων για τις Διοικήσεις των Δήμων.
Οι Δήμοι αποκτούν έτσι χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και θα είναι μέγιστη η συνεισφορά στην ντόπια οικονομία αφού έτσι θα υπάρξει αύξηση της απασχόλησης και ανάπτυξη της οικονομίας.

Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη επισημανθεί και συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αποκόρωνα προ τριών μηνών, αλλά έκτοτε ουδεμία ενέργεια από πλευράς Δημοτικής Αρχής έχει δρομολογηθεί.

Η παντελής αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, εγκυμονεί κινδύνους για πιθανή απώλεια της δυνατότητας του Δήμου Αποκόρωνα, για την αποκλειστική διάθεση και διαχείριση των υδάτινων πόρων του, και με δυνητική την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τυχόν τέτοια εξέλιξη βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους τόσο την Κοινωνία του Αποκόρωνα όσο και εμάς.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν δυσάρεστη εξέλιξη ενάντια στα συμφέροντα του Τόπου μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook