Υπό κατασκευή έργα που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας και συγκεκριμένα στον οικισμό της Γέργερης, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, θέλοντας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών και να ενημερωθεί από τους εργολάβους για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής και παράδοσής τους.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στεγάζεται στο χώρο του Γυμνασίου Γέργερης, ενώ επισκέφτηκε και τον παιδικό σταθμό του οικισμού, προκειμένου να ενημερωθεί από τις εκπαιδευτικούς για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμαρχος περπάτησε αρχικά στους δρόμους και τα σοκάκια της Γέργερης, όπου εκτελούνται οι αναπλάσεις με σκοπό την λειτουργική αναβάθμιση και την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Γέργερης. Κατόπιν βρέθηκε στην Φουντάνα και ενημερώθηκε για το έργο «Ύδραυλις-Υδρορροές στο χρόνο».

Το έργο αυτό αφορά στη διαμόρφωση του χώρου της Φουντάνας, με την ανάδειξη του νερού που αναβλύζει από την πηγή, την τοποθέτηση πιστών αντιγράφων υδραυλικών μηχανισμών της αρχαιότητας που σε συνδυασμό με τους δυο νερόμυλους και την ανάπλαση των δρόμων, μετατρέπουν την περιοχή σε ένα θεματικό πάρκο υδροκίνησης.

Μιλώντας ο Δήμαρχος για τα δυο έργα, επισήμανε πως αλλάζουν προς το καλύτερο την εικόνα της Γέργερης και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν στην τοπική κοινωνία.

«Δυο πολύ σημαντικά έργα για την Γέργερη βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Όπως ενημερώθηκα, δεν απομένουν παρά κάποιες μικροεργασίες προκειμένου να αποπερατωθούν και να παραδοθούν στους κατοίκους της περιοχής. Η Γέργερη αλλάζει όψη προς το καλύτερο, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο οικισμό που σέβεται και αναδεικνύει την παράδοση και αναμφίβολα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Να σημειωθεί πως έτοιμο να λειτουργήσει είναι και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Γέργερη, καθώς απομένουν απλά να τοποθετηθούν τα κουφώματα στο κτίριο που θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής, γραφείο και αποθήκη, καθώς και τα είδη υγιεινής στις τουαλέτες.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει δημιουργηθεί μια μικρογραφία πόλης όσον αφορά τις συνθήκες κυκλοφορίας, με δρόμους, φανάρια, ακόμα και γραμμές τρένου, όπου οι μικροί δημότες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook