Εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, από τις 18.00 έως τις 20.00 στο Μεγάλο Αρσενάλι των Χανίων, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Αμεα και Ισότητας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την πορεία του γυναικείου κινήματος, ενώ η Ιστορικός, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, θα αναπτύξει το θέμα: «Η Πρόταση Χειραφέτησης της Γυναίκας στην Κρητική Βουλή (1901»).

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Δήμητρα Κωνσταντάρα, θα παρουσιάσει τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, ενώ η Ψυχοθεραπεύτρια – πτυχ. Ψυχολογίας, Νεκταρία Πατεράκη – Καστρινάκη, θα αναφερθεί στον ρόλο της γυναίκας στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως:

• Έκθεση εικαστικών τεχνών από τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων
Ίρις»
(Διάρκεια Έκθεσης: 7 – 11 Μαρτίου 2012, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Κ.Α.Μ.. Ώρες Επισκέψεων: Καθημερινά 18.00 – 22.00).

• Έκθεση βιβλίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

• Κέρασμα – προσφορά … «δια χειρός γυναικών».

Τμήμα Μαγειρικής καταρτιζομένων Α.με.Α. Θ.Χ.Π.Χ και της ομάδας εθελοντών του Δήμου Χανίων.

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων συμμετέχουν η Ένωση Γυναικών Ελλάδας, ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων, το Τμήμα Πολιτισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Χανίων.