Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας τα επόμενα χρόνια, παρόλο που ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του δεύτερου προγράμματος, φέρεται να δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάϊμαν σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Oesrerreich,

Η εκτίμηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες που φαίνεται να κυκλοφορούν στην Γερμανία.

«Δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που υποστηρίζει ότι το τωρινό επίπεδο βοήθειας για την Ελλάδα είναι αρκετό. Το αν είναι αρκετά τα χρήματα που έχουν δοθεί, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μετά από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε σχετικά ο Αυστριακός Καγκελάριος, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη για ευρωπαϊκά θέματα eurobserver.com. που φιλοξενεί τις δηλώσεις αυτές σε άρθρο με τίτλο ««Αυστρία: Δεν αποκλείεται τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα».

Εν συνεχεία το δημοσίευμα αναφέρει ότι όπως δημοσίευσε το περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται προσχέδιο έκθεσης της τρόϊκα, η Ελλάδα ενδεχομένως χρειαστεί άλλα 50 δισ. ευρώ το 2015, καθώς δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί χρήματα.

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε την απάλειψη αυτής της παραγράφου, καθώς δεν επιθυμεί να αποσπαστεί η προσοχή από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, που συζητείται ακόμα.

(in.gr)