Δυναμικότερη θα είναι η προβολή και η προώθηση των βιολογικών προϊόντων της Κρήτης μέσω της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης», επισημάνθηκε στην σημερινή συνάντηση που είχε με τα μέλη των διοικήσεων των συλλογικών φορέων παραγωγής και εμπορίας βιολογικών προϊόντων, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, αρμόδια για θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στην συνάντηση υπήρξε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής βιολογικών προϊόντων στο νησί, ενώ τονίστηκε η σπουδαιότητα της Κρητικής Διατροφής και της Κρητικής Κουζίνας, η οποία μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην προώθηση των βιολογικών προϊόντων του νησιού τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη στάθηκε στην σημασία που έχει για την οικονομία της Κρήτης η αγροτική μας παραγωγή, και η αναγκαιότητα που υπάρχει ώστε τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

«Είναι μεγάλη η ευκαιρία που δίνεται πλέον στα προϊόντα μας, στους παραγωγούς μας αλλά και στις Κρητικές επιχειρήσεις, μέσω της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης», που πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία. Η Σύμπραξη βασίζεται σε τρείς σταθερούς πυλώνες, αλληλένδετους μεταξύ τους, την προώθηση των προϊόντων, την πιστοποίηση τους, και την Κρητική διατροφή.

 Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει νέα δυναμική για τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα» δήλωσε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.