Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι πολίτες που θα προσέλθουν θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων και η επιλογή των χώρων των Εκλογικών Κέντρων αποτελεί ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών συγκροτούνται ανά εκλογικό κέντρο επταμελείς Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται η κάθε μια από έξι μέλη των ΣΕ των ΤΟ του Δήμου.

Τα Μητρώα Μελών και Φίλων πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου και θα ανοίξουν κατά τις ώρες ψηφοφορίας.

Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».

Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί:

με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π.
με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν: οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, οι πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριο και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.

Στην εισήγησή του ο κ. Καρχιμάκης υπογράμισε ότι «όποιες και αν είναι οι δυσκολίες, οφείλουμε να προστατεύσουμε με ευθύνη και δημοκρατική συμπεριφορά τις διαδικασίες εκλογής προέδρου».

Η κινητοποίηση όλων, ακόμα και εκείνων που για διάφορους λόγους έχουν μειωμένη συμμετοχή στις δραστηριότητες της Οργάνωσης, είναι βασική υποχρέωσή μας, συνέχισε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook