Τυπικά ζητήματα απομένουν να διευθετηθούν προκειμένου να σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης με το «αδήλωτο» 1 εκατομμύριο ευρώ του κ. Ισίδωρου Κούβελου από την Βουλή στην δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία από τους ορκωτούς ελεγκτές αναμένεται να προβληματίσουν τον πολιτικό κόσμο και να προκαλέσουν για μια ακόμα φορά την κοινή γνώμη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοι από τους βουλευτές που εμφανίζονται στην λίστα Βενιζέλου δεν δικαιολογούν τα χρηματικά εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2011.

Αναλυτικά, η επιτροπή ελέγχοSυ «πόθεν έσχες» έχει ολοκληρώσει την σχετική έκθεση η οποία περιγράφει το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης από τον σύζυγο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και απομένει η τυπική συνεδρίαση των μελών, που θα γίνει αύριο Τρίτη, προκειμένου να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ορκωτοί ελεγκτές της επιτροπής διαπίστωσαν ότι ο κ. Κούβελος «παρέλειψε» να αναφέρει τόσο το 1.000.000 δολάρια όσο και τον τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα του Λονδίνου όπου και κατέληξε. Όμως, δεν εντόπισαν ενδείξεις για τέλεση άλλου αδικήματος (φορολογικά κ.α.) ή αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Πέραν τούτων, στην αυριανή συνεδρίαση των μελών της επιτροπής θα παρουσιαστούν και τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο που πραγματοποιούν οι ορκωτοί λογιστές σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ την περίοδο 2009 – 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές εντόπισαν «προβλήματα» καθώς τα ποσά που εμφανίζονται να στέλνουν ορισμένοι βουλευτές δεν δικαιολογούνται ή δεν φαίνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»! Πιθανότατα, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης θα ζητήσει απο τους συγκεκριμένους υπόχρεους να δωσουν επιπλέον εξηγήσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook