Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Αριάδνη, εκφράζουν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του Ν. Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Γυναικών.

Σε σχετική ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει:

«Η Διοίκηση του συνδικάτου οικοδόμων, και κάθε τίμιος εργάτης και εργάτρια, συμπαραστέκεται στον αγώνα σας που συνεχίζεται, τώρα και πάνω από ενάμισι μήνα, ενωμένοι και αποφασισμένοι κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας, που στοχεύουν στην ανατροπή των μισθών -της σταθερής δουλειάς- των Συλλογικών Συμβάσεων, συνολικά στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Μέσα στη διαδρομή του αγώνα σας μαθαίνετε να ξεχωρίζετε τους φίλους και τους εχθρούς σας, συνειδητοποιήσατε τη δύναμή σας την ενότητά σας, αποκτάτε πολύτιμη εμπειρία και για εσάς και είστε παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. Δείχενται το δρόμο στην εργατική τάξη.

Μόνο όταν ξεπεράσει το φόβο, την τρομοκρατία, και οργανώσει τον αγώνα της μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Με τέτοιους αγώνες μπορούμε να αποτρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους τους, να στριμώξουμε την εργοδοσία, και να ανατρέψουμε τα σχέδια της Ε.Ε. και της τρόικας, αλλά και την ίδια την εξουσία και ιδιοκτησία των μονοπωλίων, και να ανοίξουμε το δρόμο για άλλου είδους ανάπτυξη, που ο συνολικός πλούτος που παράγεται θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

Ο Σύλλογος Γυναικών μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πολύ πριν την οικονομική κρίση, οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τις γυναίκες σαν όχημα για να καθιερώνουν αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Ιδιαίτερα για τη μερική απασχόληση και τις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας υποστήριζαν ότι ήταν δήθεν αίτημα των γυναικών για να διευκολύνονται να συνδυάζουν την ευθύνη που έχουν για το οικογενειακό νοικοκυριό, την ανατροφή των παιδιών, με την επαγγελματική υποχρέωση. Σήμερα το ποσοστό των γυναικών που αναγκάζονται (επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά με πλήρη απασχόληση) να εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ξεπερνάει το 53%. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους (35ωρο, 7ωρο, 5μερο).

Να είστε βέβαιοι ότι από το παράδειγμά σας και την περήφανη στάση σας παίρνουμε δύναμη και πολύτιμη πείρα, όπως και από τον αγώνα των Χαλυβουργών, όταν ξεσηκώνουμε τις γυναίκες και τις καλούμε σε οργανωμένο αγώνα για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας. Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, χτίζουμε το δικό μας μέτωπο ΠΑΜΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ, και είναι αυτό που φοβούνται. Γι’ αυτό δίνουμε όλες μας τις δνάμεις σ’ αυτό το δρόμο. Αυτοί μας υπόσχονται μαύρες δεκαετίες για μας και τα παιδιά μας. Εμείς υποσχόμαστε σε μας και τα παιδιά μας ότι με τον οργανωμένο αγώνα μας και την ταξική αλληλεγγύη, θα τους ανατρέψουμε θα τους καταργήσουμε και θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook