Με την προσωπική ιστορία του κυρίου Αντώνη Σεϊτανίδη, κατοίκου της Κομοτηνής ο οποίος έφτασε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία και σήμερα προτρέπει τα εγγόνια του να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς μπροστά στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, ασχολείται με εκτενές του δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται στο ότι η οικονομική έκρηξη των τελευταίων δεκαετιών έσκασε σε μια επώδυνη φούσκα για τους κατοίκους της Κομοτηνής και αναφέρεται συγκεκριμένα στην κατάληψη του εργοστασίου και την ομηρεία δύο ανθρώπων από τν Δημήτρη Μανίκα.

«Έχω πέντε εγγόνια και τα τρία από αυτά είναι άνεργα. Τους λέω να φύγουν από δω. Να πάνε στη Γερμανία ή την Αυστραλία. Τι κάνουν εδώ; Περιμένουν το τέλος;» Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο 84χρονος κ. Σεϊτανίδης την τραγική οικονομική κατάσταση στην Κομοτηνή δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου πακέτου λιτότητας.

Το Reuters περιγράφει μια άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανική ζώνη που εργάζονταν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στα περίχωρα της Κομοτηνής που τώρα μοιάζει με μία έρημο ή ένα βιομηχανικό νεκροταφείο.

«Μέχρι τη δεκαετία του 90’ η πόλη που έχει Μουσουλμάνους και Έλληνες πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Μικρά Ασία άκμαζε» γράφει χαρακτηριστικά το πρακτορείο και αναφέρεται σε προσωπικές ιστορίες χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων οι οποίοι βλέπουν πλέον την Κομοτηνή να βουλιάζει διαρκώς στην ύφεση και την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

protothema.gr